SØF’ere i direkte TV i DR’s program ”Alle mod 1”

Fredag d. 9. september var en række SØF-medlemmer – med et par enkelte forstærkninger fra andre dommerklubber – inviteret til at være ekspertpanel i DR’s familieunderholdningsprogram ”Alle mod 1”.

Spændingen var til mærke, da vi mødtes i DR Byen kl. 18:30. Efter omklædning, forplejning og instruktion blev vi vist ind i studiet kl. 19.30 – en halv time før udsendelsen gik live. Herefter var der lidt opvarmning, klappe-instrukser samt optagelse af den korte introduktion, der vises hjemme i stuerne, før selve udsendelsen gik i gang.

De 9 dommere der udgjorde ekspertpanelet, var med hjælp fra Sport Scandinavia, blevet ekviperet med Diadoras nye kobberfarvede dommerdragt, så alle fremstod med korrekt stil og profil. Vi havde forsøgt at sammensætte en gruppe med et bredt udsnit af dommere, både alders- og kønsmæssigt, hvilket DR satte stor pris på. DR ville også gerne have, at det var en kvindelig dommer, der var vores talsperson og her gik Mie Lukassen Jørgensen forrest og klarede opgaven med bravour – trods tydelig nervøsitet 

Opgaven bestod i al sin enkelthed i at hjælpe aftenens deltager med at svare korrekt på en udfordring. På forhånd kendte vi ikke spørgsmålene eller hvilket ét af dem, som vi skulle hjælpe med. Det endte med, at deltageren valgte at spørge dommerne, da han fik spørgsmålet om ”hvor mange personer, der var mødt frem ved Solrød Strandkirke med et bryllupsbillede”. Han havde selv gættet på 53 personer, mens dommernes bud var 35-40 personer. Han valgte efterfølgende at ændre sit endelige svar til 48 personer, hvilket var afgørende for, at han fik lagt 25.000 kr. oveni præmiepengene, da resten af Danmark svarede 52 personer. Havde han fastholdt sit første svar og ikke lyttet til dommerne, var præmiepengene gået tabt for hans vedkommende.

Herefter var aftenens opgave overstået og resten af programmet blev overværet med skuldrene sænket og en stor tilfredshed over at have hjulpet deltageren. Til trods for dennes meget tydelige utilfredshed med den danske fodbolddommerstand!

Programmet sluttede kl. 21:00 og det endte med at deltageren kunne gå derfra 71.000 kr. rigere – godt støttet af en flok engagerede fodbolddommere. Herefter forlod vi studiet, klædte om og enkelte fandt en bil med en køletaske og lavede en fortjent forplejningspause inden turen gik hjemad.

Fra øvrige dommerklubber deltog Mie Lukassen Jørgensen, Mollie Grønberg Pedersen og Thomas Brun (der var med som reserve, men sad lige bag gruppen i studiet). Fra SØF deltog Søren Kruuse, Christian Faber-Faldborg, Finn Engelbreth, Morten Christoffersen, Lennarth Pedersen, Torben Ellegaard og Peter Feigh.

Udsendelsen kan ses på DR.dk, søg på ”Alle mod 1” (sæson 6) og så det program, der blev vist d. 9. september.

Tak fordi I stillede op og viste resten af Danmark det bedste billede af den danske dommerstand.